A Xina,  Beijin,  Excursió,  La Gran Muralla,  Mutianyu,  Ruta

Dia 3: La Gran Muralla

Ens llevem ben d’hora. No hem dormit massa bé. Un parell d’aparells antifums han sonat intermitentment durant tota la nit, desacompassats. Però ens llevem amb energia i ganes, son les 6:00 am quan fem un cafè de sobre a l’habitació i preparem la motxilla. Avui tenim un dels moments més esperats del viatge: la visita a la Gran Muralla Xina, una de les 7 marevelles del món modern.

La Gran Muralla

La Gran Muralla és un antic conjunt de fortificacions i muralles de pedra i terra construïdes per tal de protegir la Xina dels atacs de les tribus mongoles i turques. Va començar a construir-se al segle III aC, tot i que la majoria de les fortificacions visibles actualment són les construïdes entre el segle XIV i el començament del segle XVI, durant la dinastia Ming.

Aquesta és l’estructura més llarga del món construïda pels humans pel que fa a superfície i massa. La muralla s’estén al llarg d’uns 20.000 km. Va des del congost de Shanhai (o Shanhaiguan) al golf de Bo Hai (a l’est), fins a Lob Nor a l’oest. Es compon de 6.259,6 km de seccions de muralla, 359,7 km de trinxeres i 2.232,5 km de barreres defensives naturals, com ara turons i rius.

La Gran Muralla té molts trams per visitar. Nosaltres hem triat el tram de Mutianyu, però hi ha opcions per visitar-la des de Beijin mateix fins a zones mes remotes del nord i oest. Aquest tram combina parts perfectament reconstruides (majoritàries) i d’altres on s’observa encara la muralla antiga. A més, ofereix alicients adicionals com ara un paisatge escarpat i vistes aèries. O, perquè no, la opció d’arribar a la muralla a peu, via telecabina, telecadira o bus, i baixar amb els mateixos sistemes o un tobogan. Si, si. Tobogán.

Per escollir el tram, tingueu en ment, a més, que com més distanciat de la capital, menys gent us hi trobareu, i com arribar-hi, doncs la distància significa temps i diners: Hi ha busos regulars que surten desde Beijin i triguen varies hores per arribar als trams més famosos, però també s’ofereixen tours privats individuals o en grup.

Trajecte

Mutianyu es troba a uns 70km de Beijin, el trajecte es fa en 1,5 hores si opteu per arribar-hi amb conductor. Per fer aquest trajecte vem optar per la Lisa, a qui vem trobar per internet amb molt bones referències (i en donem fè). El preu per anar i tornar -que no inclou guia- son 580 RMB o uns 74€. Si us heu descarregat el WECHAT podreu estar en contacte amb ella en qualsevol moment per qualsevol cosa.

Recomanem arribar a primera hora per tenir una experiència chill. Com a curiositat, abans d’arribar a la muralla, entre camins, boscos i pobles hi vem veure formacions d’infanteria de l’exèrcit. En general, nois joves. En un primer moment vem pensar que era habitual, pràctiques d’insutrcció? no obstant, només arribar a la Gran Muralla, la Lisa ens comenta la situació: Avui vindrà un ‘big leader’ i estem en estat d’alerta. Després, tal com podrem veure, resultarà ser el president de Xile.

En tot cas, per pujar a al tram de Mutianyu pots fer-ho de diverses maneres: nosaltres vem escollir el telecadira. Per baixar, en canvi, amb tobogán (vagó d’una sola persona regulat amb una palanca que fa de frè), opció escollida. Val a dir que no es difícil, però tampoc hi ha limitacions, així que pots decidir a quina velocitat baixar.

Ull perquè els llindars del carril no estan delimitats, dona la sensacóo que si un vol pots sortir volant. Pero m’imagino que no deu haver passat mai, ja que per cada 200m hi ha un militar endormiscat que mira amb cara d’indiferència. No s’hi haurà matat ningún aquí.

La visita surt rodona, som els primers en arribar-hi i no perdem el ritme. Arribem a la zona sud-est d’aquest tram de muralla, potser el menys atractiu, i la recorrem de dreta a esquerra. A la muralla hi ha llocs per menjar, fer cafès i souvenirs cada pocs metres. També lavabos. L’excursió, segons el nostre rellotge, serà de 200 pisos i més de 15km. La veritat és que és un trenca-cames. Tot el trajecte està ambientat amb música, que ens sembla tradicional. Podría ser port aventura: la muralla s’hi assembla força!. Les vistes son molt boniques: un paissatge net, rocós, amb boscos de fulla caduca i pins fins l’horitzó.

Zona Nord de la Ciutat prohibida

Son les 13.00h i la xòfer ens deixa a la zona de la Torre del Tambor, des d’on seguirem en direcció sud, després de veure la Torre de la Campana. Aquesta zona, especialment per Yandai i el llac de Qianhai és molt animada. Hi ha molta gent passejant per les avingudes i parcs. Malgrat ja ens allotjem a un Hutong, decidim perdre’ns per el Nanluogu Hutong que queda a la vora. De camí, arribarem al Temple dels Lames i tornarem a la zona de l’hotel en Metro. Val a dir que una vegada perduda la por de moure’ns en metro, és molt senzill i econòmic.

Torre de la Campana
Qianhai i entorn
Qianhai i entorn
Temple dels Lames
Temple dels Lames

 

 

 

 

 

Zona sud de la Ciutat Prohibida i Wangfujing:

Hem estat buscant un restaurant per provar el famos ànec lacat, el <pato pekin> de tota la vida i ho aconseguim quan llancem la tovallola i decidim tornar a l’hotel per descansar una mica, i encarar el vespre amb ganes.

Quan comença a caure el sol, son les 17:00h, sortim per acabar de fer els voltants de l’hotel, és a dir Beijin Dashilan i Qianmen Street, i esudiar l’accés per l’endemà a la  Plaça de Tianmen.

Beijin Dashilan
Mercats nocturns
Carrer Qianmen

 

 

 

 

 

Encara que les cames no volen, ja que avui portem 25km caminats sortim de nit, els llums canvien el perfil de la ciutat i ens n’adonem que moltes zones romanen fosques, ja que son els llums dels edificis els que il·luminen majoritariament els carrers. Ens animem tant que arribem en metro a la zona de Wangfujing. Allà hi podrem trobar el mercat de bitxos més famós, i és també una de les zones comercials més importants. No obstant, ens va costar trobar un bon lloc per sopar (bo i econòmic, és clar) i no tenia el mateix encant tradicional que les zones properes propies de la zona sud de la Ciutat Prohibida. Per tanrt, no ho recomanem.

Pressupost

  • Anar i tornar a la Gran Muralla: 74€ o 580 yuans.
  • Metro: 2€.
  • Dinar: 7€ o 60 yuans
  • Visita al Temple dels Lames: 2€ o 20 yuans.
  • Sopar: 6€ o 50 yuans
  • Nit: 25€ o 200 yuans (segona nit).

Completament cansats, aquesta nit dormirem com un tronc. Tan se valen els sorollets.

 

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *