A Xina,  Beijin,  Ciutat Prohibida,  Mao,  Ruta

Dia 4: Beijin

Avui farem el nostre Pekín Express, i és que visitarem la Ciutat Prohibida, la Plaça Tiananmen, veurem el Mausoleu d’en Mao i el Palau d’Estiu. És l’últim dia a Beijin i ho aprofitarem a sac.

Plaça Tiananmen, Mausoleu d’en Mao i la Ciutat Prohibida

Les visites d’avui, en plè centre de Beijing, ens fan intuir que el dia serà una pugna per no quedar engolits per les multituds. I no ens equivoquem. La visita a la Plaça Tiananmen, Mausoleu d’en Mao i la Ciutat Prohibida son alguns dels imprescindibles de Xina i es nota. Un cop més cal llevar-se ben d’hora. Son les 7:00 hores quan fem el cafè de rigor a l’habitació, comprem menjar, beguda i ens posem en marxa. Som a poc més de 10 minuts per arribar a l’entrada de la Plaça de Tiananmen i des d’allà accedirem a la Ciutat Prohibida tombant per l’extrem est per l’Avinguda Beyheian. Si us trobeu més lluny, amb metro és senzillíssim i cal baixar a Quanmen (Línia blava) o Tiananmen East (Línia vermella).

La Plaça de Tiananmen és la plaça més gran de la Terra, amb unes dimensions de 440.000 metres quadrats (880 metres de nord a sud i 500 metres d’est a oest). L’any 1989 fou l’escenari de les protestes de la plaça de Tian’anmen, una sèrie de manifestacions liderades per estudiants a la República Popular de la Xina que van tenir lloc entre el 15 d’abril i el 4 de juny d’aquell any.

Després de bregar amb centenars de turistes locals i la gent que es mou a aquestes hores del matí per la ciutat arribem a les 7:45h del matí als controls d’accés i visitem la Plaça de Tiananmen. L’espai és enorme, i no decep. No obstant, seguim en estat d’alarma i molts accessos estan tallats, entre ells l’accés al Mausoleu d’en Mao. No obstant, les vistes des de fora son igualment espectaculars.

El Mausoleu de Mao Zedong és la tomba monumental de Mao Zedong, president del Buró Polític del Partit Comunista de la Xina des de 1943 i president del Partit Comunista Xinès des de 1945 fins a la seva mort el 1976.

La Ciutat Prohibida va ser el palau imperial xinès des de la dinastia Ming fins al final de la dinastia Qing. Durant gairebé 500 anys, va ser la llar dels emperadors de la Xina i la seva cort, així com centre cerimonial i polític del govern xinès.

 

Arribem a les taquilles de la Ciutat Prohibida a les 8:30 del matí, just a temps per l’obertura, i després de fer força cua, veure baralles, crits, empentes, i disputes varies, paguem els 60RMB tot ensenyant el registre d’entrada que cal tramitar per internet.

  • Aquest és un punt que ens va costar molt de veure clar, per visitar la Ciutat Prohibida hem trobat tant a les guies com a internet tota mena de noticies i informació contradictòria: A l’octubre de 2023 –moment en que hem fet aquest viatge- cal si o si haver-se registrat per internet, fer cua i pagar en efectiu o WECHAT/ALIPAY.

L’experiència per lliure ha estat bona, però si ens haguéssim estalviat el neguit, les baralles i el temps de cua, no ens hauria importat contractar una visita guiada o unir-nos a un grup. Com veurem després, amb Viator és molt senzill de fer les reserves, malgrat que si, econòmicament son força més cares que anar per lliure.

Parc de Jingshan i Temple de Confuci

Després de la visita, que nosaltres hem ventilat en 1:30 hores, podem resseguir la ciutat per els murs exteriors i pujar al Parc Jingshan que comença just a la sortida nord de la Ciutat Prohibida. Des de dalt, hi ha una vista aèria bastant bona de la Ciutat Prohibida i la capital. El parc és força xulo. A continuació, agafarem el metro per anar al Temple de Confuci on hi ha una secció de museu on podràs veure estris, escrits i elements cerimonials d’epoca.

Amb metro tornarem a la zona del Hutong on ens allotgem i dinarem per la zona. Ja hem descobert on es menja bé i la veritat és que no sempre tenim la sort d’encertar-ho. No hi ha llocs millors que els restaurants oberts al carrer de la zona sud de la Ciutat Prohibida. Però tot plegat és qüestió de gustos.

Palau d’Estiu

Fem el check-out i hi deixem les maletes. Avui dormirem en un tren nocturn, que ens permet estalviar una nit, i arribar al següent punt: Pingyao. Com que el tren surt a les 23:00h aprofitem les ultimes hores per visitar el Palau d’Estiu i fer els punts propers que mes ens han agradat mes vora Jingtai Road i acomiadar-nos de Beijing. Tot això ho farem en metro, ara ja en som experts.

Vast conjunt de llacs, jardins i palaus imperials emplaçat al districte de Haidian, al nord-oest de Beijing. Amb una extensió de 2,9 km², aquest es compon principalment pel Turó de la Longevitat, el Llac Kunming i un seguit de salons, teatres, pagodes, pavellons, ponts, corredors i d’altres construccions diverses realitzades essencialment en fusta, pedra i rajoles vidriades

Al palau s’hi pot accedir desde diferents punts. Nosaltres fem l’entrada pel nord, doncs és la que queda més ben connectada amb el metro, on cal enfilar -per el laberint de camins del parc- fins dalt del turó. No té pèrdua però recomanaríem fer-ho amb llum, ja que la il·luminació és escassa. Per sortir-ne, des de la riba del llac, hem triat la sortida est, més planera i il·luminada.

Per anar a l’estació, desfarem el camí fins l’hotel i tornarem a agafar el metro fent un parell de transbords. Soparem, llegirem i ens posarem roba comoda. El tren surt puntual. A l’andana, centenars de persones mengen, fumen… com hi ha arribat? I un cop a dins, localitzada la llitera amb l’ajuda dels vigilants, veurem com els trens es divideixen per habitacles de 6 lliteres, 3×3, en un espai de 3x2m. No tothom té llitera, així que hi ha gent dreta en racons o asseguda en les poques cadires.

Els nostres companys son una noia amb moltes ganes de xerrar, amb els respectius traductors és clar, un senyor molt amable, un home que ronca com un hipopòtam i un noi vestit amb traje que passa de tot. Ens ha tocat al costat del lavabo, per tant, la banda sonora de la nit seran els  gargalls, la tos i altres sorolls… Però dormim, perquè el cansament és mes que la resta.

Pressupost:

  • Metro: 16€ o 160€ (inclou desplaçament a estació i Palau d’Estiu).
  • Dinar: 5€ o 50 yuans
  • Entrada Parc Jinshang: 2€ o 20 yuans.
  • Visita al Temple de Confuci: 2€ o 20 yuans.
  • Entrada Palau d’estiu: 4€ o 40 yuans.
  • Sopar: 6€ o 60 yuans
  • Nit en tren nocturn: 26€.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *