A Xina,  Excursió,  Muntanya d'Avatar,  Ruta,  Zhangjiajie

Dia 8: Zhangjiajie

Ens llevem ben d’hora a Wulingyuan. Fem el cafè de rigor a l’habitació amb els inestimables bullidors que sempre acompanyen les habitacions demanem a la recepció un conductor per fer els 15 minuts fins l’entrada del parc nacional de Zhangjiajie. Per fer aquest trajecte de forma més econòmica, hi ha busos que cobreixen la distància des del carrer principal del poble Wuling Road. No obstant, volem arribar al parc abans que la majoria de gent, ja que hi preveiem molt afluència, així que optem per aquesta opció.

L’entrada la fem des de l’extrem est, desde la Wullingyuan ticket office. Tot el parc és transitable a peu, però és realment extens. A dins del parc, hi ha busos gratuïts que uneixen els diferents punts rellevants, de manera que agafem el primer bus que surt direcció l’Ascensor de Bailong.

Després de fer l’ascens, passegem per l’entorn fins a la zona dels miradors de les muntanyes d’avatar batejades oficialment així després de la famós peli. El mirador fa un 2km de llarg.

A continuació ens dirigim a una zona annexa de botigues, i hi fem una ullada. Tot i l’altitud, ens podem trobar comerços, restaurants i botigues per aquí i per allà. Fins hi tot hi haun McDonalds. Més que un trekking per les muntanyes, sembla que el fem per qualsevol carrer de ciutat.

Des d’allà, obrim el mapa per trobar el camí que ens dura a la milla daurada, en descens fins al riu que dona forma a aquella secció del Parc. No és senzill orientar-se i les rutes “alternatives” / no massificades son difícils de intuir. No obstant, des d’on som, al costat d’una oficina de policia (si, si…) i l’entrada als miradors que abans hem recorregut, baixa un carrer empedrat. El descens son entre 30 i 40 minuts entre valls als peus de les formacions rocoses. I després d’un parell d’hores per camins planers, arribem a l’entrada sud del parc.

Son les 13h i decidim dinar. Després agafarem altres busos gratuïts i ens deixarem portar sense rumb. Intercalem busos i passejades que uneixen els diversos punts de tota la part oest i sud, visitant alguns dels pobles.

Acabem el dia passejant per els carrers del poble, i gaudint de la vida nocturna. Uns noodls comprats en un basar, i bullits a l’habitació, seran el punt i final del dia.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *