A Xina,  Preparatius,  Ruta,  Shanghai

Tràmits per entrar a Xina: Aeroport de Pudong

Els aeroports a Xina estan altament controlats per càmeres de videovigilància i cal passar una seqüència de punts(1) per poder-hi fer entrada. En general tot queda ben senyalitzat en anglès, i malgrat una de les nostres primeres pors -atenent a les webs i guies consultades prèviament- veiem que és molt fàcil orientar-nos. Això no obstant, cal estar atent per no perdre temps o la paciència.

A continuació, la seqüència de passos:

  • Control COVID:

Només baixar de l’avió no us serà difícil, seguint els cartells, trobar-vos amb un primer arc de seguretat on cal validar el QR de declaració sanitària davant d’un lector.

Aquest QR es genera a partir d’una web (http://bata.china-consulate.gov.cn/esp/gdxw_5/202305/t20230506_11071312.htm), que també queda informada en diversos cartells durant el trajecte fins aquest punt, on s’hi ha de fer una declaració responsable de salut.

En l’anada ja ens havíem informat d’aquest requisit, però no tenim massa clar si calia més documentació per validar les dades que s’hi reflecteixen. Doncs no.

Evidentment, per emplenar la el formulari de la web us caldrà internet. Ara bé, després d’haver fet diversos vols interns i entrades i sortides, totes les aerolínies us informen (algunes fins hi tot obliguen) a emplenar el formulari i faciliten l’enllaç. D’aquesta manera, podeu emplenar-lo amb la wifi publica de l’aeroport de que es tracti, fer una captura de pantalla i oblidar-vos-en.

  • Validar la teva empremta dactilar:

A continuació, us trobareu abans d’accedir a la zona pròpiament de aduana i validació de passaport, a la dreta i abans de baixar unes escales mecàniques, una zona de màquines on en anglès s’hi indica “fingerprint validation“. Cal fer cua pacientment, introduir el teu passaport cap per avall, i, en castellà, la màquina us dirà els passos a seguir (si teniu passaport de qualsevol altre estat, us parla amb la llengua d’aquell). Bàsicament, cal anar passant les empremtes dels teus dits per una pantalla. Aquesta màquina us dona un resguard, que et poden demanar al control de passaport, i ja podeu seguir.

  • Control de passaport:

En hora punta, hi ha una ràtio infinitament més gran de persones que necessiten un bolígraf per emplenar les dades de la butlleta necessària (fixeu-vos en els mostradors adjacents, cal emplenar dades bàsiques en una cartolina, teves i de l’estada, abans d’arribar al policia), que la disponibilitat dels mateixos. Endueu-vos un bolígraf! Amb això, el resguard de les empremtes i el passaport (on ja hi ha la vostra visa sobreimpresa després del periple del Consolat), ja podreu entrar.

(1) Informació a Octubre de 2023.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *