Dia 1: Shanghai

ANAR A DIA 2: BEIJIN

Aeroport:

Arribem a l’aeroport de Pudong aproximadament a les 15h. Un cop arribats i salvant una de les primeres pors, seguim els cartells en anglès fins a la zona d’aduanes. A aquesta hora l’aeroport és plè a vessar i els seguents passos es fan força cansats i ens fan perdre aproximadament 1 o 2 hores. Cal dir que a la tornada, en horari de nit, no vem trobar tanta gent, de manera que en mitja horeta ho teniem sol·lucionat.

Primeres gestions:

  • Control COVID: Seguint els cartells us trobareu un arc de seguretat on cal validar un QR davant un lector. Aquest QR es genera a partir d’aquesta web, que també s’informa en diversos cartells, on es fa una declaració de seguretat. En l’anada ja ens haviem informat d’aquest requisit, però no tenim massa clar si calia més documentació. Doncs no. I esclar, per emplenar la web, u caldrà internet. Ara bé, després d’haver fet diversos vols interns i entrades i sortides, totes les aerolinies en el moment de fer el chek-in us informen i faciliten l’enllaç, de manera que podeu emplenar-lo amb la wifi publica de l’aeroport de que es tracti, fer una captura de pantalla i oblidar-vos-en.
  • Validar la teva empremta dactilar: Abans d’arribar a la zona d’aduana i entrada, vaja, allà on et revisen el passaport, a la dreta i abans de baixar unes escales mecàniques hi ha una zona de maquines on en anglès s’hi indica “fingerprint validation”. Cal fer cua pacientment, introduir el teu passaport cap per avall, i en castellà la maquina us dirà els seguent passos (si teniu passaport de qualsevol altre estat, us parla amb la llengua d’aquell). Bàsicament anar passant les empremtes dels teus dits per una pantalla. Aquesta màquina us dona un resguard i ja podeu seguir.
  • Control de passaport: En hora punta, hi ha una ràtio infinitament més gran de persones que necesiten un boligraf per emplenar algunes dades que calen escriure en la típica targeta de cartró d’entrada, que la disponibilitat dels mateixos. Endueu-vos un boligraf! Amb això, el resguard i el passaport (on ja hi ha la vostra visa, aquí com obtenir-la) ja podreu entrar.

En arribar al hall, és el moment de buscar el vostre transport. L’aeroport es troba a 35km del centre de la ciutat (Nanjin Road o People’s Square, per exemple) i podreu obtar per:

  • Taxi: Ben indicat. Seguint els cartells trobareu facilment la cua per agafar un taxi. El trajecte el fareu en 45 minuts i us costarà al voltant de 250 yuans o 30€, que ell us trobi el vostre hotel, ja serà un altre tema.
  • Conductor: Us trobaran ells a vosaltres. No espereu pagar menys de 400-450 yuans o 50-60 euros. El trajecte el fareu en 45 minuts. Igualment, sense garantia que us trobin el lloc exacte a la primera.
  • Tren Maglev: Ben indicat. Passa cada 10′ i triga 10′ a deixar-vos aprop del centre (us caldrà agafar metro). El cost son uns 50 yuans o 6€. El metro serà molt econòmic i el temps total raonable, 40′. Podeu veure aqui com ho vem fer en el nostre ultim dia.
  • Metro: Ben indicat. Afluència en pocs minuts, i triga 75′ a deixar-vos al centre. El cost serà de 10 yuans o 1,3€. Podeu veure aqui com ho vem fer en la nostra segona arribada a Shangai.

Recomanem que si no teniu pressa o esteu massa cansats, utilitzeu el metro. Si esteu cansants i perduts, el taxi. I si només esteu una mica cansats, el tren marglev. No recomanem que agafeu els conductors.

I que vem fer nosaltres? Estavem cansats, perduts i era molt més tard del que haviem previst així que…. vem agafar un conductor! De tracta oi?

Ubicació:

Un cop instal·lats a l’hotel era moment de sortir, per fi, i buscar algun lloc per sopar. Encara era d’hora, potser 18.30-19h (a la tardor ja és ben fosc) però els locals sopen des d’aquesta hora fins les 21h aproximadament. Tot i que hi ha força vida nocturna als llocs més populars a tot Xina. El nostre hotel es trobava ben aprop de Nanjin Road, un dels llocs imprescindibles per visitar a Shangai. Reseguint Nanjin Road, que és un carrer peatonal que et duu a The Bund després de caminar uns 15′ (no té perdua).

Vistes des de The Bund
Nanjin Road

 

Les primeres impresions son d’una ciutat espectacular, moderna, gran, neta, amb molta presència de policía, trenets per moure a la gent i molta, molta, molta gent. Sopem en un carrer paral·lel noodles amb gambes i tornem cap a l’hotel. Com serà habitual en tot el viatge i en general en la nostra manera d’entendre els viatges, anem a dormir d’hora, l’endemà sempre ens espera feina! Encara que avui, també estem baldats.

Presupost d’aquest primer dia per cap:

  • Conductor: 30€
  • Sopar: 10€
  • Nit: 31€

Shangai és un dels llocs per cars, amb Beijin, i Hong Kong del viatge.

ANAR A DIA 2: BEIJIN