Dia 6 – Xi’an – Guerrers de Terracota

Avui començarem el dia esmorzant al restaurant de l’hotel i ens dirigirem a l’estació. En aquest cas en taxi i des de l’extrem sud de la ciutat antiga de Pingyao. Al matí, la sortida principal esta tancada, així que cal resseguir la muralla fins a l’entrada adjacent. Tot plegat ho podrem fer en 15 minuts. Val a dir que no hi ha parada de taxi, però si ens acostem a la via principal, Liugen Middle St., en passen cada pocs minuts.

Cap a Xi’an:

El trajecte fins a l’estació és de poc més de mitja hora, i el tren surt a l’hora. Com sempre. Seran 3h de viatge, 500km i 23€ per cap. Travessarem la regió de Shanxi i Shaanxi.

Un cop a Xi’an ens trobem amb una estació enorme. Teníem diverses possibilitats, la més econòmica era deixar les maletes a l’estació, on us confirmem que hi ha lloc a tal fi, agafar un bus gratuït fins als Guerrers de Terracota, fer la visita, tornar i dirigir-nos al centre de la ciutat, intramurs, al barri musulmà. No obstant, no trobem el bus que estem buscant, i els altres ens sembla que el temps i preu no ens compensa. Així doncs, una vegada més hi anirem en cotxe privat. En aquest cas, a les estacions de Xina queda molt ben indicat com agafar taxis, només cala anar seguint les senyals fins als pàrquings subterranis. Allà no obstant, veiem que hi ha agències de conductors i decidim negociar amb ells l’anada als Guerrers de Terracota. És un trajecte llarg, de gairebé 1h. Aprofitem per picar alguna cosa de camí.

Guerrers de Terracota:

Un cop a la zona, deixem el conductor i carregats com mules ens dirigim al recinte dels Guerrers de Terracota. Només entrar superem un altre del obstacles, i deixem gratuïtament les nostres maletes a una petita sala reservada a tal fi. Es troba en un petit edifici, tot mirant l’entrada a mà esquerra, ben a prop dels lavabos. Un cop fet això, traiem la nostra reserva d’entrada, feta amb Viator.com, i accedim al recinte.

Normalment pensat per fer el recorregut en ordre, des del pavelló 1 al 3, ordenat per grandària de menys a mes, nosaltres, comencem al revés. El pavelló 3 és impressionant i és l’estampa que tots tenim en ment, però certament l’acumulació de gent fa bastant difícil gaudir gaire estona de les vistes. Una vegada més ens hem de fer lloc a cops de colze i rescatar-nos mútuament de no ser arrossegats. Aquesta visita la fem en 30 minuts.

Els altres dos pavellons son prou especials, però no tenen la mateixa espectacularitat. Això si, venen millor informats i acompanyats de panells. Sempre havíem volgut veure els famosos guerrers i no decep gens ni mica.

En acabat, a la mateixa sortida a l’esquerra hi ha un restaurant de fideus, que agafem amb mola gana. Saciats, ens decidim a estudiar com anar fins al centre de Xi’an. Trobem un conductor que ens porta amb el seu cotxe atrotinat a l’hotel. Quedarà ben content perquè no tenim canvi, i per tant, paguem força més del prèviament pensat.

L’hotel on ens allotjarem és el Fanjian Inn-Xi’an Drum Tower & Muslim Cultural District ciutat entre murs, ben a prop de l’accés nord a la muralla de Xi’an. Quan deixem les maletes a l’hotel queden poques hores perquè sigui fosc, els carrers s’omplen d’aquelles llums i olors característics de les places comercials dels països àrabs. Hi veiem carn de vedella, fideus, pastes i tota mena de menjars.

Muralla de Xi’an:

Ens dirigim cap a la porta nord de la muralla on en efectiu paguem el lloguer de dues bicis per 100 yuans. Un cop a sobre la bici, ens espera una de les millors experiències del viatge. Pedalant, veiem com el sol es pon, els llums comencen a obrir-se i ens deixa estampes tant boniques com les que podeu veure aquí. És un troç d’experiència.

Per la nit:

Un cop de nit, i no sense dificultats per trovar escales per baixar al nivell de terra (pensem que les muralles cobreixen un terreny d’un 15 km2). seguim passejant ara que ja s’ha fet fosc per els llocs mes assenyalats, tastant pollastre picant, dolços, pastes i tes. Com es costum ens atansarem al night market i la zona de la Bell Tower. Allà presenciarem llum, vida, artistes. Allí, cansats de caminar i veient un Pizza Hut en la distància, hi anem de cap.  Donat que ens apreta el cansament, la calor, i més gana! ens hi dirigim. Aquí les pizzes no son pizzes i et cobren un ull de la cara. La pizza de formatges és d’un sol formatge. No val pas la pena però hem descansat. I es que tal com veiem per internet, la política de salubritat alimentaria no permet d’importar certs formatges.

 

Tornant al carrer, impresionats per l’ambient fem cap a l’hotel

Pressupost d’aquest dia per cap:

  • Taxi a l’estació de Pingyao: 30€
  • Conductor anar i tornar als Guerrers de Terracota: 300 yuans
  • Entrada amb Viator.com als Guerrers de Terracota: 26€.
  • Muralla i bicis de X’an: 150 yuans.
  • Nit: 22€