A Xina,  Ruta,  Shanghai

Dia 1: Shanghai

Comencem aquest viatge desde l’aeroport de Pudong – Shanghai.

Aeroport i transport

Després de salvar l’entrada al país, una odissea que ens va ocupar entre 1 i 2 hores, arribem al hall i és el moment de buscar el nostre transport. Tot queda perfectament indicat en anglès.

L’aeroport es troba a 35km del centre de la ciutat (Nanjin Road o People’s Square, per exemple) i podreu obtar per:

  • Taxi: Ben indicat. Seguint els cartells trobareu facilment la cua per agafar un taxi. El trajecte el fareu en 45 minuts i us costarà al voltant de 250 yuans o 30€.
  • Conductor: Us trobaran ells a vosaltres. No patiu. No espereu pagar menys de 400-450 yuans o 50-60 euros. El trajecte el fareu en 45 minuts.
  • Tren Maglev: Ben indicat. Passa cada 10 minuts i triga 10 minuts a deixar-vos aprop del centre (us caldrà agafar metro). El cost son uns 50 yuans o 6€. El metro serà molt econòmic i el temps total raonable: 40 minuts. Podeu consultar el darrer dia per veure’n més detalls.
  • Metro: Ben indicat. Afluència en pocs minuts, i triga 75′ a deixar-vos al centre. El cost serà de 10 yuans o 1,3€. Podeu veure aqui com ho vem fer en la nostra segona arribada a Shangai.

Recomanem que si no teniu pressa o esteu massa cansats, utilitzeu el metro. Si esteu cansants i perduts, el taxi. I si només esteu una mica cansats, el tren marglev.

No recomanem que agafeu els conductors.

I que vem fer nosaltres? Cansats com estavem i ja que era molt més tard del que haviem previst,…. vem agafar un conductor!

Allotjament i passeig per Shanhgai

 

Hi ha diverses zones bones per fer-hi nit. En el nostre cas ens vem voler instal·lar a la zona de Nanjin Road per gaudir del ‘Bund’ de nit. Però vist, en el nostre últim dia, l’entorn i ambient de la zona de Shanghai Old Street, no ens sembla mala idea.

Vistes des de The Bund

Un cop instal·lats al hostel (1) era moment de sortir, per fi, i buscar algun lloc per sopar. Encara era prou d’hora, al voltant de les 19:00h (ja és ben fosc) però donat que l’horari de sopar dels locals va des de les 18:00h fins les 21:00h aproximadament, hi havia força ambient.

Nanjin Road i The Bund

En tot cas, el nostre hotel es trobava al costat de Nanjin Road, un dels llocs imprescindibles per visitar a Shanghai. Reseguint Nanjin Road, que és un carrer peatonal ple de botigues, moltes d’elles occidentals, et duu en cosa de 2km a The Bund després de caminar uns 15 minuts (no té perdua). Per veure’l bé, es pot accedir a un passeig adjcacent al Huangpu River tot pujant unes escales. Des d’allà, no hi ha cap barrera arquitectonica que us tapi la vista del barri financer, i des d’allà, també, podreu veure els edificis que ressegueixen la riva estant: ple d’edificis de l’època colonial realitzats entre els segles XIX i XX i estil art decó, repartits més o menys en el quilòmetre i mig que va des del pont Waibadu (on és el Monument als Herois del Poble) fins a Suzhou Creek.

Les primeres impresions son d’una ciutat espectacular, moderna, gran, neta, amb molta presència de policía, trenets per moure a la gent i… molta, molta, molta gent! Trobem un restaurant de noodles en un carrer paral·lel. Evidenment, la carta és en xinès i la gent no parla anglès, així que començarem a donar ús a l’app del Google Traductor.

Nanjin Road

A partir d’aquí, i com serà habitual en tot el viatge, anem a dormir d’hora, l’endemà ens espera feina! Així doncs, resseguim Nanjin Road de tornada fins al hostel. Deixarem la resta de zones de Shanghai per als ultims dies, quan agafarem el vol de tornada a Barcelona.

Pressupost

  • Conductor: 30€ pax.
  • Sopar: 10€ pax.
  • Nit: 31€ pax.

Aquesta ciutat serà un dels llocs més cars per fer-hi vida malgrat que els preus no son excesius.

(1) L’hotel és un lloc econòmic i cèntric que s’utilitza com a residència d’estudiants. No us espereu grans luxes, però és net, tranquil i be situat.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *