A Xina,  Beijin,  Ruta,  Temple del Cel

Dia 2: Beijin

Avui ens traslladarem a Beijin i visitarem el Temple del Cel.

Trasllat en tren bala

Aquest matí queda destinat a fer l’arribada a Beijin. Shanghai és la nostra ciutat d’arribada i sortida, per tant ens n’acomiadem fins al final del viatge on hi passarem 1,5 dies addicionals. A recomanacions del viatge i consells generals podreu veure que no recomanem fer aquesta ruta circular, malgrat sol ser la més econòmica, especialment si la feu en combinació amb Hong Kong.

Estació de Shanghai Honqiao:

Des de l’àrea de Shanghai on ens trobem hem d’arribar a l’estació de Shanghai Honqiao. A aquestes alçaces encara no estem habituats a utilitzar el metro, encara que els pròxims dies en farem un master. Demanem a la recepció del hostel que ens avisin a un taxi i fem els prop de 30km fins a l’estació de ferrocarrils en 30 minuts. El pagament el fem en efectiu a l’hotel.

 • Consideracions: No és fàcil trobar estacions de taxi tot passejant pel carrer, les distàncies que separen els diversos punts son molt grans i tampoc val cridar-los si no tens tarifa de trucades o internet a Xina. Tampoc si no heu aconseguit fondejar una aplicació de taxis. Malgrat que hi ha aplicacions de pagament molt populars com WECHAT o ALIPAY, que si que podreu obrir-hi una guardiola per fer pagaments, l’accés a determinades aplicacions d’aquestes apps esta restringida.

  Estació de Shangai
  Estació de trens de Shanghai

Mentre esperem que el taxi arribi, fem un cafè al 7eleven de davant de l’hotel. Un cop arribats a l’estació la desubicació és total i comencen a tenir certs dubtes:

 • On valido els meus tickets?
 • Quina cua he de fer?
 • Quin és el meu tren?

A l’entrada principal escanegen el vostre passaport, us heu de fixar de posar-vos a la fila on hi ha un policia, doncs la resta de files son de registre automàtic i son utilitzades pels locals, als extrangers no sempre ens funcionarà. El passaport ja esta vinculat al teu bitllet previament comprat.

Un cop a dins, heu de consultar els grans panells lluminosos de sortides, i si, son en xinès. No us preocupeu, els numeros els podreu identificar,especialment perquè son com aquí, així que podreu reconeixer algunes dades: les andanes, numero de de trens, portes o hores de sortides. Busqueu el vostre numero de tren i hora, i fixeu-vos en les columnes on s’hi indiquen les portes o andanes. El primer dia, podeu fer una foto amb el Traductor de google per conèixer quina columna és cada cosa.

Ens dirigim a l’andana, en aquest cas, la 2B. Gran cartells indiquen desde la part superior del sostre del hall immens on s’hi troba cada una. Així que en definitiva, l’unica feinada és esquivar a tothom i arribar a la meta. A Xina el respecte per les cues no existeix. Aneu treballant la paciència. Un cop alla, i quan s’obren les portes, cal tornar a validar el passaport, seguir les indicacions i pujar al tren. Si heu viatjat a Japó, la distribució de les andanes és molt semblant, encara que el respecte per l’ordre no. Haureu de localitzar el vagó, que tan queda informat a terra com en el propi tren un cop s’atura. Si com nosaltres, feu servir www.trip.com, podreu tenir al mobil informació en xinès i anglès (útil ambdues coses per fer-te entendre) de l’estació, parades, recorregut, temps… aixi com serà on hi tindreu el numero de tren vago i seients.

El trajecte:
Menus a bord

Un cop a dins del tren bala observem que son modernissims. Els seients son comodes, l’espai ampli… malgrat que els lavabos son de terra.

Travessarem les regions de Jiangsu, Shandong i Hebei fins a Beijing. Pel camí es poden començar a veure les estructures i vegetació de Xina, grans edificis d’apartaments de 20, 30, 40 plantes escampats per aqui i allà, d’estètica imponent, agrupats per 5, 10 o 15 blocs se succeeixen i reparteixen per tot arreu. Aquestr trajecte durarà 4 hores, i serà una bona oportunitat per fer un bon menjar. Dins de cada tren, hi ha un vagó amb menjar i begudes. Per 40 yuans o uns 6 euros, demanem un menú a base de arròs blanc, verdures, vedella i resulta ser molt bo. Revisa aqui els consells de menjar.

Arribada a l’estació de Beijin South i Hotel

Arribem a migdia a Beijin, descansats i amb la panxa plena. Malgrat hi ha bona connexió amb metro, encara no ens hi atrevim. Això si, busquem en els cartells de l’estació les indicacions de taxi: avui no ens enganxaran els conductors, tot i que ho intenen bastant fortament. I anem cap a l’Hotel tradicional que s’anomena

Hotel a Beijin

Qianmen Courtyard Hotel (1) que es troba molt ben cituat al Shi jia Hutong, ben aprop d’un dels carrers més populars del sud de la Ciutat Prohibida de Beijin: Beijin Dashilan i Qianmen Street.

 • Seguint les recomanacions generals, duem la direcció en xinès perquè el taxista ens hi pugui dur, però sovint en aquests barris (Hutongs) no s’hi pot transitar en cotxe.

Ràpidament aprenem que google maps NO funciona bé. No trobem l’hotel de cap manera. En canvi, l’aplicació de www.booking.com  t’ofereix un mapa molt exacte que ens permet orientar-nos després de donar unes quantes voltes. També aprendrem que no sempre s’hi val preguntar. Si no saps xinès, podràs fer-te entendre amb el traductor del mòbil, però no sempre et sabran respondre, o el tradcutor no funcionarà correctament. En aquest cas vam acabar donant voltes fins que ens vem situar després de preguntar a les persones i comerços que anavem trobant. Erem a 10 minuts del nostre Hotel, malgrat el taxista ens havia deixat a 2 minuts. Coses que passen.

Però no tot és dolent, ja haviem passejat per un Hutong, un dels barris tradicionals de Beijin, i veure, entre d’altres, que aqui els veins comparteixen banys que són d’accés públic i gratuit, si més no per a ells, i una mica de la vida tranquila que s’hi dona: converses entre veins, mahjongs, roba estesa, petits establiments…

Temple del Cel

Un cop situats, la seguent misió era passar la tarda veient el Temple del Cel i després, al vespre, Beijin Dashilan i Qianmen Street. Com que portem un dia força tranquil, decidim caminar els 3,5km fins al parc on s’hi troba el temple, que ens prendrà 30 minuts xino-xano. També teniu la opció d’acostar-vos-hi

Parc del Temple del Cel

amb metro.

El Temple del Cel (en xinès 天坛) és el temple més gran de la seva classe en tota la República Popular de la Xina. Va ser construït l’any 1420 i tant la dinastia Ming com la Qing el van utilitzar per adorar el cel i donar les gràcies per les collites (a la primavera) i donar les gràcies pels fruits obtinguts (tardor). Des de l’any 1998 està considerat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Per a entrar-hi us heu de dirigir a la porta oest, on hi ha les oficines per comprar l’entrada. Podreu optar per visitar diversos temples del parc, però a nosaltres ens agrada anar al gra, caminar i deixar-nos portar. Així doncs, comprem l’entrada general al parc i la del Temple del Cel exclusivament. A dins, hi trobem extensos jardins, edificacions tradicionals, temples, alguna cafeteria i altre cop,  una gentada. No és estrany trobar persones fent una bacaina, jugant, fent bàdminton o ballant.

Un cop mes, no feu cas de google maps (us indica diverses localitzacions incorrectes del temple). Si seguiu el carrer d’entrada a través de les taquilles, a 1km endins aproximadament, acabareu trobant un carrer empedrat que travessa de nord a sud el parc. Des d’allà veureu perfectament que al nord, esquerra si seguiu aquest recorregut, sobresurt per sobre d’altres estructures el Temple del Cel.

Temple del Cel a Beijin
  • Temple del Cel: Tanca a les 17.30 o 18h segons l’època de l’any. El parc propiament, a les 20h.

En acabada la visita i al cap d’unes hores de passeig, anem a una de les cafeteries que pots trobar dins del parc. Els cafes no sempre son facils de trobar en aquesta zona, però veiem un gran rètol que ens hi porta. Després d’intentar accedir al local i d’una tipica conversa a la xinesa, és a dir, diversos minuts incòmodes on ningú s’entén amb ningú malgrat de assenyalar el rètol, gesticular i la repetició del concepte “coffee”, podem descansar.

Beijin Dashilan i Qianmen Street

El sol ja cau i ens dirigim cap a l’hotel altre vegada, i altre vegada a peu. Comencem a tenir gana, quan ja som a Beijin Dashilan, a escasos 2 minuts desde l’hotel. Ens hi endisem i entrem a un dels mercats coberts, on s’hi venen souvenirs, menjar de carrer i fins et poden treure taps de cera de les orelles. Hi mengem  menjar rapid a base de palets de fusta tipus pinxito de carn, verdures, i la veritat és que creiem, però nomñes ho creiem, que peix. No ens entusiasma ni acaba d’atipar. No obstant, bé, és algo local aixi que ens donem per satisfets.

Sortint del mercat nocturn seguirem el Beijin Dashilan fins que de sobte, s’acaba i tot queda a les fosques. Te n’adones aleshores que tota la llum prové de les botigues, perquè l’enllumenat public és molt escaç. Amb l’ajuda del mobil, mes endavant agafarem el carrer adjacent per tornar endarrera per el carrer paral·lel, i d’una manera o altre acabem a les portes de la Plaça Tiananmen.  Des d’allà, agafem el Qianmen Street i tornem cap a l’hotel.

Beijin Dashilan
Porta de Qianmen Street
Porta de la plaça de Tianmen

 

 

 

 

 

 

 

Pressupost

 • Tren: 80€ o 630 yuans.
 • Taxi Shanghai: 6€ o 50 yuans
 • Dinar: 5€ o 40 yuans
 • Taxi Beijin: 5€ o 40 yuans
 • Visita al Temple del Cel: 3€ o 25 yuans.
 • Sopar: 6€ o 50 yuans
 • Nit: 25€ o 200 yuans.

Per avui serà més que suficient. Comprarem unes quantes coses a qualsevol del mini supers que hi ha, aigua, galetes, una mica de fruita i alguna cosa mes per fer de postres i tenir provisions per l’endemà.

El jet lag encara el portem a dins i dormim força malament. També, potser, els nervis per l’endemà anar a La Gran Muralla Xina. A la CCTV hi fan un documental sobre vehicles que Xina ha venut a Xile, i com que la bona gent de Xile parla castellà, podem seguir un fil de veu familiar fins a dormir.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *